main logo
2511

Bilanț oficial: 353 de infectați în R. Moldova. Starea pacienților

În Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 353 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Bilanț oficial: 353 de infectați în R. Moldova. Starea pacienților

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal, transmite Știri.md.

Astfel, din numărul total de cazuri confirmate, 73 sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 280 sunt cu transmitere locală.

Localitățile unde au fost confirmate persoane cu transmitere locală cu COVID-19: Chişinău, Hânceşti, Soroca, Ialoveni, Ştefan Vodă, Căuşeni, Cahul, Sângerei, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Orhei, Taraclia, Strășeni, Bălți, Râșcani și stânga Nistrului.

Potrivit ministrei Sănătății, la Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 125 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

"La ora actuală, avem 26 persoane internate în stare gravă și 64 cu evoluție medie, 35 în stare satisfăcătoare.

Totodată, avem spitalizați 22 copii și 11 adulți în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. 27 persoane sunt de gravitate medie, iar 6 sunt în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican avem spitalizate 15 persoane, 4 persoane gravitate medie ușoară și 11 persoane evoluție gravă.

De asemenea, la Institutul Mamei și Copilului avem internată o mamă care îngrijește de un copil mic. În cazul ei a fost făcut primul test care a arătat rezultatul negativ.

Totodată, în cadrul Spitalului MSMPS avem internate 82 persoane cu COVID-19. Dintre acestea, 31 persoane sunt de stare medie și 51 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul din Bălți sunt deja internate 16 persoane. Dintre acestea 10 sunt în stare medie și 6 cu evoluție satisfăcătoare.

La Spitalul din Căușeni, actualmente, avem 14 persoane internate, 5 cu evoluție medie și 9 cu evoluție satisfăcătoare.

La Spitalul Arhanghelul Mihail, actualmente avem internate 4 persoane, toate de gravitate medie.

De asemenea, la Spitalul Raional Cahul a fost adusă 1 persoană, iar la Maternitatea nr. 2 au fost internate 6 femei – 3 cu gravitate medie și 3 cu gravitate satisfăcătoare.

La fel, la Institutul de Medicină Urgentă sunt internate 5 persoane, care au nevoie de urgențe medico-chirurgicale", a menționat Dumbrăveanu.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării