main logo
43271

Bilanț nou: 4 morți în R. Moldova. Cine e noua victimă a coronavirusului

În R. Moldova a fost înregistrat cel de al 4-lea deces din cauza coronavirusului.

Bilanț nou: 4 morți în R. Moldova. Cine e noua victimă a coronavirusuluiFoto: știri.md

Deși unele surse media au anunțat că cea de a patra persoană decedată din cauza infecției COVID-19 este femeie, astăzi, în cadrul unui briefing de presă ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a precizat că persoana care s-a stins din viață este un bărbat, transmite Știri.md.

„Un bărbat originar din alt raion care a fost internat la spitulul din Edineț a decedat. Atunci când au fost prelevate probele pentru COVID-19 a fost ascunsă informația despre faptul că persoana a intrat în contact cu anumite persoane, în rezultat această persoană a intrat în contact cu un număr impunător de oameni, inclusiv de lucrători medicali”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra spune că bărbatul nu a fost transportat la un spital din Capitală, deoarece acesta a pierdut cunoștința la Spitalul din Edineț, iar medicii au luat decizia că nu este posibilă transportarea acestuia la un spital strategic.

„Bărbatul a rămas izolat pănă la venirea probelor, însă cu regret când au venit rezultatele am aflat că persoana a decedat. Acum se evaluează cercul de persoane care a fost în contact cu persoana respectivă.

Menționăm că anterior, unele surse media au scris că persoana decedată este originară din raionul Briceni.

A treia victimă a coronavirusului este o femeie de 55 de ani din Tiraspol, care a decedat astăzi. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic din Tiraspol cu pneumonie bilaterală.

Cea de a doua persoană s-a stins din viață la data de 27 martie, fiind angajată în sistemul medical.

Primul deces provocat de COVID-19 a fost înregistrat pe 18 martie în Republica Moldova.

Astfel, potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 4 decese din cauza COVID-19, dar vestea bună e că 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării