main logo
2692

Autorul alertelor false cu bombă e un minor: Dirija din străinătate

A fost identificat "teroristul" care a anunțat mai multe alerte cu bombă în ultimele două săptămâni, acesta s-a adeverit a fi un minor.

Autorul alertelor false cu bombă e un minor: Dirija din străinătateFoto: știri.md

În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe alarme false cu bombă și doar de la începutul anului curent - 9, transmite Știri.md.

În toate cazurile a fost prejudiciat considerabil bugetul public național, concomitent fiind tulburată atât activitatea autorităților publice centrale și locale, cât și a agenților economici.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigație ale ofițerilor din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP și Centrului Antiterorist al SIS a fost identificată persoana, care a transmis majoritatea informațiilor despre pretinsele obiective minate.

Acesta s-a dovedit a fi un minor.

Activitatea infracțională a acestuia era dirijată din străinătate, de persoane terțe, fiind folosită metoda nouă de comunicare a alertelor, platforma de pe care erau transmise aceste informații fiind înregistrată într-un stat european.

Suspectul a fost identificat datorită cooperării internaționale eficiente între state.

Menționăm că, suspectul, fiind dirijat de persoane terțe a transmis alerte false cu privire la minarea mai multor obiective strategice și pe teritoriul altor state.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legislația penală prevede amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Acțiunile făptașilor sunt examinate prin prisma și altor componente de infracțiuni.

În continuare, colegii noștri întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În legătură cu acțiunile comise de către făptuitor, autoritățile statului atenționează rău-făcătorii de a se abține de la provocări și alte acțiuni ilegale.

Știri.md amintește că serviciile de urgență ale Găgăuziei au lucrat la limita capacităților din cauza rapoartelor primite de „bombe plantate” pe teritoriile a trei piețe din Comrat. (20 ianuarie)

O școală profesională din orașul Vulcănești ar fi fost minată. (20 ianuarie)

Alertă cu bombă la două instituții de învățământ din localitatea Baurci. (18 ianuarie)

Alertă falsă cu bombă la un centru comercial din Capitală. (10 ianuarie)

Email-ul trimis Poliției precum că mai multe locații din Capitală cu flux sporit de persoane ar fi minate s-a dovedit a fi fals. (29 decemrie 2021)

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării