main logo
4452

Alte 10 dispozitive explozive, depistate la centrul de radio de la Maiak

Pe teritoriul centralei de emisie de la Maiak au mai fost găsite 10 dispozitive explozive nedetonate, plantate în zona centrului de radiodifuziune.

Alte 10 dispozitive explozive, depistate la centrul de radio de la MaiakFoto: t.me

„A fost pornit dosar penal(act terorist), pe fapta a două explozii care au deteriorat antenele unui mare centru de radiodifuziune în satul Maiak, regiunea Grigoriopol”, se arată în mesajul oficial al Comisiei de Anchetă din regiune, transmite Știri.md.

„Potrivit informațiilor preliminare, în noaptea de 26 aprilie 2022, un grup de persoane neidentificate a intrat pe teritoriul OAO PRTT „Maiak” din satul Maiak, raionul Grigoriopol.

Acolo au fost puse mai multe mine și plastit. În dimineața de 6:40 și 7:05 pe 26 aprilie 2022, două obiecte au fost aruncate în aer.

În urma actului terorist, nimeni nu a fost rănit. Releul radio a fost grav deteriorat.

La examinarea locului incidentului, experții au descoperit și neutralizat încă zece dispozitive explozive plantate.

Având în vedere complexitatea anchetei și volumul mare de acțiuni investigative de efectuat, cercetarea dosarului penal a fost încredințată unui grup de anchetatori. În cadrul dosarelor penale, Comisia de Investigații identifică persoanele implicate în aceste infracțiuni și în alte infracțiuni similare. Au fost desemnate o serie de examinări speciale”, se mai arată în mesaj.

Știri.md amintește că focuri de armă au fost auzite în preajma depozitelor de muniții de la Cobasna, regiunea transnistreană.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării