main logo
3873

Zaharova, după declarațiile Maiei Sandu: Rusia nu reprezintă o amenințare

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit cu o reacție la declarațiile Maiei Sandu privind pericolul de destabilizare în R. Moldova.

Zaharova, după declarațiile lui Sandu: Rusia nu reprezintă o amenințareColaj: știri.md

Potrivit unui comunicat, Rusia respinge acuzațiile și îndeamnă autoritățile de la Chișinău să înțeleagă avantajele pe care le pot aduce R. Moldova relațiile de prietenie stabile cu Federația Rusă, transmite Știri.md

”Am văzut anunțul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 13 februarie, că departamentele moldovenești „au confirmat” informațiile regimului de la Kiev despre existența „planului Rusiei de destabilizare a situației din Moldova”.

Aceste declarații sunt complet nefondate și nejustificate. Sunt construite în spiritul tehnicilor clasice care sunt adesea folosite de Statele Unite, alte țări occidentale și Ucraina. Mai întâi acuzați cu referire la informațiile secrete care nu pot fi verificate, apoi le folosiți pentru a vă justifica propriile acțiuni ilegale.

Este evident că adevăratul scop al Kievului, care a lansat dezinformarea despre „planul rus de destabilizare a Moldovei”, este atragerea Chișinăului într-o confruntare dură cu Rusia. La rândul lor, autoritățile moldovenești au confirmat acest fals pentru a folosi în continuare mitul amenințării rusești, de a distrage atenția cetățenilor moldoveni de la problemele interne, în primul rând, de cursul socio-economic eșuat al actualei administrații, pentru a întări lupta împotriva disidenței și a oponenților politici. Nici în R. Moldova mulți nu au crezut în declarația Maiei Sandu.

Respingem hotărât insinuările despre presupusa dorință a Rusiei de a „submina” situația din Republica Moldova. Spre deosebire de țările occidentale și Ucraina, noi nu ne amestecăm în treburile interne ale Moldovei și ale altor țări ale lumii. Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității Republicii Moldova.

Facem apel la autoritățile moldovenești să dea dovadă de înțelepciune și să nu cedeze în fața provocărilor din extern și să înțeleagă care sunt avantajele pe care le pot aduce R. Moldova relațiile de prietenie stabile cu Rusia”, se arată în reacția Ministerului rus de Externe.

Reamintim că președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat la Consiliul Europei că a intrat în posesia unor documente secrete, cu descrierea modului în care Rusia vrea să schimbe puterea din R. Moldova.

Ulterior, SIS a confirmat informațiile privind tentativele de destabilizare a situației din R. Moldova de către Federația Rusă.

Ieri, 13 februarie, Maia Sandu a oferit detalii despre ce conțin documentele secrete.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării