main logo
7101

Zelenski, către Sandu: Rusia vrea să distrugă Moldova. Este un document

Vladimir Zelenski susține că a informat-o pe Maia Sandu despre faptul că Rusia ar avea un plan pentru a schimba puterea în Moldova. Declarațiile au fost făcute la Consiliul Europei.

Zelenski, către Sandu: Rusia vrea să distrugă Moldova. Este un document

Liderul ucrainean a precizat că documente care i-ar proba afirmațiile au fost obținute de serviciile de spionaj ale Kievului. Conform lui, există un plan pentru a institui controlul Kremlinului asupra Moldovei, însă nu se cunoaște dacă a fost dat ordin să fie executat, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Am vorbit cu președinta Moldovei, doamna Sandu, și am informat-o ce a reușit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării. Am preîntâmpinat despre aceste riscuri Moldova, pentru a o apăra. Fiecare dintre voi ar fi făcut așa. Nu știm dacă la Moscova a fost dat ordin să fie aplicat acest plan contra Moldovei, dar am văzut că vor să încerce. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor țări din Europa”, a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean a ajuns la Bruxelles, după vizite în Marea Britanie și Franța. În capitala belgiană au avut deplasări zilele trecute și oficiali din Guvernul de la Chișinău, delegația fiind condusă de Natalia Gavrilița.

Contactată de Știri.md, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Mariana Buciuceanu, nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării