main logo
10593

SIS-ul trece în subordinea Parlamentului: Proiectul, votat în două lecturi

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trece de la Președinție în subordinea Parlamentului.

SIS trece în subordinea Parlamentului: Deputații s-au îmbrâncit la votFoto: știri.md

Proiectul a fost votat în ambele lecturi cu 51 de voturi de fracțiunea PSRM și deputații din grupul Pentru Moldova, transmite Știri.md.

Votul majorității i-a revoltat pe deputații din opoziție, care s-au îmbrâncit cu socialiștii.

Autorii proiectului de lege sunt aceiași care, în iunie 2019, au elaborat proiectul de modificare a Legii SIS, prin care activitatea Serviciului a trecut în coordonarea șefului statului. 

Este vorba despre deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

Menționăm că, potrivit deputaților din opoziție, dar și președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, prin acest proiect de lege Igor Dodon planifică să controleze schemele de corupție din țară.

Totodată, președintele ales menționează că prin această schemă, Igor Dodon încearcă să anuleze voturile cetățenilor și uzurpează puterea.

Amintim că președintele ales, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constituțională (CC) inițiativa PSRM-Șor de a trece Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Astfel, președintele ales, Maia Sandu, a chemat oamenii să iasă la protest azi, 3 decembrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului pentru a-și apăra votul, dar asta nu i-a oprit pe deputații din majoritatea parlamentară să voteze proiectul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării