main logo
24713

Sandu cheamă la protest: Dodon încearcă să anuleze votul poporului

Președintele ales, Maia Sandu, cheamă oamenii să iasă la protest mâine, ora 10:00, în fața Parlamentului pentru a-și apăra votul.

Sandu cheamă la protest: Dodon încearcă să anuleze votul poporuluiFoto: știri.md

Într-un briefing de presă, Maia Sandu a declarat că prin proiectul de lege al PSRM-Șor privind trecerea Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Președinție în subordinea Parlamentului, Igor Dodon planifică să controleze schemele de corupție din țară, transmite Știri.md.

Potrivit președintelui ales, prin această schemă, Igor Dodon încearcă să anuleze voturile cetățenilor.

"Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele alegerilor. Vor să anuleze în mod abuziv voturile poporului din 15 noiembrie. Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM-Șor prin care SIS-ul este scos din subordinea președintelui este un abuz anti-democratic pus la cale de Dodon, cel care a pierdut încrederea poporului. 

Această persoană care nu va deține în continuare nicio funcție publică plănuiește să controleze schemele de corupție din țară și instituțiile statului. 

Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat prin care se încearcă pe deoparte păstrarea în captivitate politică a unei instituții importante în lupta contra corupției și a riscurilor pentru securitatea statului, iar pe de altă parte se anulează rezultatele votului dat de popor", a explicat Maia Sandu.

Mai mult, Maia Sandu susține că socialiștii și Partidul Șor vor încerca să lupte contra propriului popor.

"Ei aruncă la gunoi voința a peste un milion de oameni care au votat ca președintele să lupte împotriva corupției, sărăciei și minciunii. Ei vor să blocheze realizarea mandatului, ei vor să reducă în mod abuziv atribuțiile președintelui. 

Noi vom apăra vocea poporului și vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporul pentru a apăra democrația. Trebuie să oprim împreună atacul asupra Constituției și democrației. 

De mâine începem lupta cu cei care se opun schimbării. Ei nu au frică, nici onoare și nici respect față de popor. Țara nu este a lor și nici a mea, este țara cetățenilor care au spus clar că vor schimbare! Dragi prieteni, vă îndemn să ieșim mâine cu măști și păstrând distanța fizică să apărăm dreptul nostru pentru a avea o țară în care este ordine și dreptate", a îndemnat Maia Sandu.

Știri.md amintește că SIS-ul ar putea fi scos din subordinea președintelui. Proiectul a fost votat deja de Comisia juridică, iar mâine, 3 decembrie, va fi dezbătut în Legislativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării