main logo
2625

Sandu va contesta la CC inițiativa PSRM-Șor privind SIS-ul: Începem lupta

Președintele ales, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constituțională (CC) inițiativa PSRM-Șor de a trece Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Sandu va contesta la CC inițiativa PSRM-Șor privind SIS: Începem luptaFoto: știri.md

Anunțul a fost făcut în această seară în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit Maiei Sandu, prin această schemă, Igor Dodon încearcă să anuleze voturile cetățenilor și e tentativă de uzurpare a puterii.

"Ei aruncă la gunoi voința a peste un milion de oameni care au votat ca președintele să lupte împotriva corupției, sărăciei și minciunii. Ei vor să blocheze realizarea mandatului, ei vor să reducă în mod abuziv atribuțiile președintelui. 

Noi vom apăra vocea poporului și vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporul pentru a apăra democrația. Trebuie să oprim împreună atacul asupra Constituției și democrației", a anunțat Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS a îndemnat oamenii să iasă la protest pentru a-și apărat votul din 15 noiembrie.

"De mâine începem lupta cu cei care se opun schimbării. Ei nu au frică, nici onoare și nici respect față de popor. Țara nu este a lor și nici a mea, este țara cetățenilor! 

Dragi prieteni, vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru a avea o țară în care este ordine și dreptate", a îndemnat Maia Sandu.

Știri.md amintește că SIS-ul ar putea fi scos din subordinea președintelui. Proiectul a fost votat deja de Comisia juridică, iar mâine, 3 decembrie, va fi dezbătut în Legislativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării