main logo
4068

Sandu și Recean vor fi audiați în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Sandu și Recean, audiați în dosarul concesionării Aeroportului ChișinăuColaj: Știri.md

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis astăzi cererea avocatului fostului premier Iurie Leancă de a audia în calitate de martori toți membrii Cabinetului de miniștri care au votat concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, după ce, anterior, completul de judecători a respins aceste cereri din partea avocaților martorilor, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Mai mult, aceștia ar fi acceptat drept probe și înregistrările video din timpul ședinței de Guvern la care s-a votat concesionarea. Astfel, pe data de 14 iunie urmează să înceapă cercetarea judecătorească pe acest dosar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a menționat că se documentează în acest sens și va reveni cu o reacție. 

Știri.md amintește că pe data de 19 februarie a expirat termenul de depunere a licitațiilor pentru acordarea spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, însă licitația a fost anulată.

La 20 februarie, Agenția Proprietății Publice a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterilă din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (RMO).

Cu precizări în acest sens a venit și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu: „Nu există o decizie de concesionare, dar vreau să vă rog să nu alunecăm în populism. Nu era nicio problemă dacă, în 2013, Aeroportul era concesionat unei companii serioase, dacă se făceau investiții, dar a fost o problemă mare că acest Aeroport a fost concesionat unei grupări criminale. Scopul nostru a fost să scoatem Aeroportul din mâinile unei grupări corupte. Acum că am reușit, Aeroportul are nevoie de dezvoltare. Trebuie să vedem cum găsim acești bani. Vă rog să nu avem aceste discuții populiste. Acum nu există această decizie de concesionare a Aeroportului, se face ordine în măsura în care se poate face ordine, dar va trebui în următorii ani să ne gândim și să găsim modalități cum putem îmbunătăți acolo lucrurile”, a declarat Maia Sandu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării