main logo
1106

Sandu: Contăm pe o decizie pozitivă din partea țărilor membre ale UE

R. Moldova contează pe o decizie pozitivă a statelor membre în procesul de aderare la Uniunea Europeană, la Reuniunea Consiliului European din 14 și 15 decembrie.

Sandu: Contăm pe o decizie pozitivă din partea țărilor membre ale UEFoto: Știri.md

Despre acest lucru a anunțat președintele R. Moldova, Maia Sandu, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, că obiectivul principal al R. Moldova este aderarea la Uniunea Europeană până în 2030, transmite Știri.md.

„Raportul Comisiei Europene confirmă că R. Moldova a pornit în ultimul an reforme serioase, care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și care sunt necesare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Contăm pe o decizie pozitivă a statelor membre la Reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Vizita președinților Sloveniei și Austriei reprezintă un puternic semnal de sprijin al aspirațiilor noastre de a deveni parte a familiei europene. Acest sprijin arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a UE, dar și faptul că suntem bineveniți. Am trecut în revistă progresele înregistrate de către R. Moldova până acum, dar și eforturile pe care trebuie să le depunem în continuare pe acest drum. Știm că e mult de lucru, dar nu ne sperie munca”, a spus șeful statului.

Președintele a menționat că aderarea la UE este unica șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru țara noastră.

Știri.md amintește că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, a declarat că țara sa cu siguranță va vota pentru inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la Summitul Consiliului UE.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție în care a spus că recomandarea CE este un pas al autorităților și al tuturor moldovenilor care muncesc pentru a transforma R. Moldova într-un stat democratic.

De asemenea, premierul Dorin Recean a spus că această zi este importantă pentru R. Moldova, iar avizul pozitiv din partea CE este rezultatul muncii pe care au depus-o toți moldovenii.

Astfel, în perioada 14-15 decembrie va avea loc Reuniunea Consiliului European, unde cele 27 de state membre ale UE își vor oferi voturile în privința începerii negocierilor de aderare a R. Moldova și a Ucrainei la UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării