main logo
1116

Aderarea Moldovei la UE: Slovenia va vota pentru inițierea negocierilor

Slovenia cu siguranță va vota pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Aderarea Moldovei la UE: Slovenia va vota pentru inițierea negocierilorColaj: Știri.md

Despre acest lucru a anunțat președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele R. Moldova, Maia Sandu, și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, că ceea ce au făcut Maia Sandu și cetățenii R. Moldova este demn de admirat, transmite Știri.md.

„Eu personal cred că locul Moldovei este în UE. Ceea ce au făcut Maia Sandu și cetățenii R. Moldova este demn de admirat. Au fost găzduiți mii de refugiați ucraineni. Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl acordați refugiaților ucraineni. Nu este ușor pentru o țară care nu e puternică financiar și nu este mare, dar Slovenia poate să vă ajute în domeniul psihosocial. Slovenia cu siguranță va vota pentru ca să înceapă negocierile de aderare a R. Moldova la UE”, a declarat Nataša Pirc Musar.

Știri.md amintește că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la Summitul Consiliului UE.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție în care a spus că recomandarea CE este un pas al autorităților și al tuturor moldovenilor care muncesc pentru a transforma R. Moldova într-un stat democratic.

De asemenea, premierul Dorin Recean a spus că această zi este importantă pentru R. Moldova, iar avizul pozitiv din partea CE este rezultatul muncii pe care au depus-o toți moldovenii.

Astfel, în perioada 14-15 decembrie va avea loc Reuniunea Consiliului European, unde cele 27 de state membre ale UE își vor oferi voturile în privința începerii negocierilor de aderare a R. Moldova și a Ucrainei la UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării