main logo
7699

CE recomandă începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova

Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la summit-ul Consiliului UE.

CE recomandă începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și MoldovaFoto: Știri.md

Despre acest lucru a anunțat, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, care au recomandat acordarea statutului de țară candidat pentru Georgia privind aderarea la UE, transmite Știri.md.

„După 10 ani, astăzi este o zi istorică, Comisia recomandă Consiliului să deschidă negocierile cu Ucraina și R. Moldova. La fel ca și Ucraina, R. Moldova a depus eforturi semnificative de reformă, de exemplu în justiție și în lupta cu corupția și crima organizată”, a declarat Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a declarat în cadrul unei conferințe de presă că R. Moldova nu se confruntă cu un război convențional, dar face obiectul unor presiuni de destabilizare constantă la adresa democrației sale și suferă și de pe urma consecințelor războiului din Ucraina.

Potrivit Ursulei von der Leyen, autoritățile de la Chișinău au implementat mai multe reforme semnificative, însă au mai rămas câteva măsuri pe care trebuie să le ia și despre care Comisia Europeană va raporta în martie 2024, când ar urma să înceapă negocierile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării