main logo
2492

Reniță: Chicu a lovit în România pentru a distrage atenția de la kuliok

„Este mult prea evident că pionilor românofobi de la Chișinău le-a fost sugerat să organizeze o nouă insultă și umilire a României”.

Reniță: Chicu a lovit în România pentru a distrage atenția de la kuliok

Declarația aparține deputatului Iurie Reniță și se referă la ultimele afirmații defăimătoare la adresa României din partea premierului Ion Chicu, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit lui Reniță, ofensele lui Chicu la adresa României și a unui europarlamentar român vin să distragă atenția de la imaginile video prezentate de acesta, în care Dodon primește o pungă de la Plahotniuc, în care ar fi fost bani pentru salarizarea membrilor PSRM. 

„După ce fratescul convoi cu ajutor medical din România a fost primit fastuos ”sub pod” de către Chicu, deoarece stăpânii de la Kremlin au dorit să le demonstreze celor de la București unde le este locul lor în Republica Moldova; după ce Piața Marii Adunări Naționale, la indicația directă a lui Dodon, a fost ocupată pe 9 mai de șovini cu panglici de kolorado; după ce a fost făcut public filmul în care Dodon primește mită de la Plahotniuc, iar toate posturile de TV și rețelele de socializare au distribuit de sute de mii de ori proba video, demonstrând că șeful statului este cel mai corupt individ din Republica Moldova (cu estimări preliminare că circa 2,3 milioane de cetățeni cunosc deja acest caz!), evident că se impunea organizarea unui alt eveniment explozibil, care să-l salveze pe Dodon de secvența video cu impact devastator și care să distragă toată atenția spre altceva, deosebit de grav”, scrie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul susține că declarațiile premierului sunt făcute la comandă, sugerate de către Dodon.

„Chicu, după ce a fost adus de ”sub pod” și trecut prin reciclare a fost din nou utilizat de către Dodon și consilierii lui dughiniști cu scopul de a lovi nemilos în România, astfel deturnând toată atenția și revolta firească a cetățenilor noștri de la imaginile în care șeful statului revine la deprinderile lui de totdeauna.

Chicu, cu patologia lui românofobă genetică, a avut „nobila” misiune să atragă focul asupra sa și să-l salveze din nou pe șeful sau.

Sărmanul Chicu, dacă nu își dă demisia, atunci Dodon, alde Drăgancea și dughiniștii lor îl vor spăla iarăși, până la apariția unor noi secvențe cu „kulioace”!”, susține deputatul. 

Amintim că, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv.

Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Textul premierului a fost criticat de mai mulți parlamentari, iar Ministerul român de Externe a emis o reacție dură, în care scrie că asemenea declarații „sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării