main logo
1498

Presa rusă, după vizita lui Chicu: Rusia plăteşte întreţinerea Moldovei

„Rusia plăteşte întreţinerea Moldovei”, cu scopul de ai asigura șefului statului Igor Dodon încă un mandat la șefia țării.

Presa rusă, după vizita lui Chicu: Rusia plăteşte întreţinerea Moldovei

Asta scrie presa rusă, după vizita premierului moldovean Ion Chicu, căruia oficialii ruși i-au trimis mai multe facilități pentru Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Vicepremierul rus Dmitri Kozak a anunţat că Rusia va reduce anul viitor preţul gazelor pentru Republica Moldova cu 62 de dolari pentru o mie de metri cubi, de la 235 la 173 de dolari. 

De asemenea, rușii susțin că ar putea oferi autorităților de la Chișinău un credit de jumătate de miliard de dolari, bani care ar urma să fie utilizați exclusiv în infrastructura rutieră.

În context, publicaţia rusă Kommersant scrie într-un articol intitulat „Rusia plăteşte întreţinerea Moldovei” că Moscova face toate acestea în scop politic și anume de a susţine candidatura lui Igor Dodon pentru un al doilea mandat la preşedinţie, la alegerile din anul viitor.

„Un candidat loial şi care convine de minune Moscovei”, conchide publicaţia.

Vizita lui Chicu la Moscova a avut loc la cinci zile după învestirea noului Guvern, în care se regăsesc 7 foști sau actuali consilieri ai președintelui Igor Dodon, o rudă a acestuia, dar și juristul PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării