main logo
729

Premierul Chicu anunță cât va costa gazul în Moldova în anul 2020

Republica Moldova și Federația Rusă au ajuns la o înțelegere privind diminuarea prețurilor la gazele naturale livrate de la 1 ianuarie 2020.

Premierul Chicu anunță cât va costa gazul în Moldova în anul 2020Foto: știri.md

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, în seara zilei de miercuri, 20 noiembrie, la întoarcerea din vizita de o zi efectuată la Moscova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„După ce la 1 octombrie aceste prețuri au fost diminuate cu aproximativ 15 dolari, după 1 ianuarie prețul va fi diminuat cu încă 50 de dolari și va constitui în jur de 172 - 173 de dolari mia de metri cubi”, a declarat Ion Chicu. 

Subiectul a fost discutat la Moscova atât cu premierul rus Dmitri Medvedev, cât și cu președintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.

Oficialii au discutat și despre riscurile legate de furnizarea gazelor naturale începând cu 1 ianuarie 2020. Ion Chicu a precizat că a primit asigurări că gazele naturale vor fi livrate în Moldova, indiferent de rezultatul negocierilor dintre Federația Rusă și Ucraina privind tranzitul gazelor. 

„La această etapă încă nu există un contract semnat privind tranzitul acestor gaze pe teritoriul Ucrainei. În cazul în care aceste negocieri între furnizorul rus și transportatorul din Ucraina vor eșua, atunci va fi necesar de activat scenarii alternative de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze. 

Noi avem asigurări că gazele naturale vor fi livrate în Moldova chiar și prin acest scenariu de rezervă”, a spus Ion Chicu.

O delegație din Republica Moldova, condusă de prim-ministrul Ion Chicu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Federația Rusă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării