main logo
1844

Nicu Popescu, despre începerea negocierilor cu UE: Suntem pe drumul corect și suntem hotărâți să continuăm

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj de felicitare după ce astăzi, 14 decembrie, Moldova a obținut acordul pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Popescu, despre începerea negocierilor cu UE: Suntem pe drumul corectpoză simbol

Oficialul a evidențiat determinarea Republicii Moldova de a ajunge la standardele europene, precum și efortul depus constant de țară pentru a îndeplini scopurile propuse, transmite Știri.md.

„Felicitări, Moldova! 

Astăzi, sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova. După o perioadă importantă în care am implementat cu succes recomandările Uniunii Europene, statele membre ale Uniunii au emis un vot pozitiv pentru deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră. Decizia de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene. 

În ultimii ani, am colaborat strâns cu toate instituțiile statului pentru a implementa reforme esențiale. Realizarea a 94% din recomandările Comisiei Europene este o dovadă clară a determinării noastre de a face schimbări concrete și de a aduce Republica Moldova la standardele europene. Suntem pe drumul corect și suntem hotărâți să continuăm această transformare.

Felicitări nouă tuturor, cu această importantă decizie, care deschide, ireversibil calea către marea familie a Uniunii Europene – un spațiu al păcii, securității și democrației”, a comunicat Nicu Popescu.

Știri.md amintește că statele membre ale Uniunii Europene au dat verdictul. Moldovei şi Ucrainei le-au fost deschise negocierile de aderare la UE.

La scurt timp, Maia Sandu a felicitat cetățenii remarcând că decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare după ce astăzi, 14 decembrie, Moldova a obținut acordul pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

În final, Igor Grosu a declarat că votul de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării