428
0
Munteanu a sesizat CEC referitor la agitația electorală ilegală al lui Năstase
428
0

Președintele Partidului USB, Valeriu Munteanu, îl acuză pe Andrei Năstase că și-a început campania electorală înainte de a fi înregistrat în cursa pentru alegerile locale.

Foto: fb.com/ValeriuMunteanu

Drept rezultat, Munteanu a depus o sesizare la CEC și CECEM Chișinău cu privire la agitația electorală pe care a făcut Năstase la Teatrul Verde, acolo unde s-a lansat în campanie altături de membrii partidului, transmite Știri.md.

"Am sesizat CEC și CECEM Chișinău în privința agitației electorale ilegale, desfășurată de Andrei Năstase și Blocul ACUM. Contrar prevederilor legale, nefiind înregistrat încă în calitate de concurent electoral, Andrei Năstase s-a lansat deja în campanie electorală, iar susținătorii săi au îndemnat locuitorii mun. Chișinău să-l voteze", susține Munteanu. 

Știri.md amintește că și Vladimir Cebotari, candidatul din partea PDM la alegerile locale l-a acuzat pe Andrei Năstase pentru că s-a lansat cu ilegalități în campania electorală

Menționăm că blocul ACUM s-a lansat ieri, 21 septembrie, oficial în campania electorală

Pentru funcțiile de primari în localitățile din țară blocul ACUM înaintează 700 de candidați, peste 1.100 candidați pentru funcția de consilieri raionali și peste 9.000 de candidați la funcția de consilieri locali.

Menționăm că liderul Platformei DA a depus actele la CEC la data de 19 septembrie curent, în ultima zi de înregistrate. La sfârștiul zilei de 19, Comisia Electorală de Cirucmscripție Electorală informa că au fost înregistrați 7 candidați, iar dosarele celorlalți 14 concurenți sunt în curs de examinare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter