main logo
7356

Confirmat: Procurorii au aplicat sechestre pe bunurile lui Dodon

Procurorii anticorupție au aplicat sechestre pe mai multe bunuri ale fostului șef de stat, Igor Dodon, cercetat pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Confirmat: Procurorii au aplicat sechestre pe bunurile lui DodonFoto: știri.md

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către Procuratura Generală.

”Domnul Igor Dodon a fost invitat astăzi la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință hotărârea prin care s-a dispus punerea sub sechestru a anumitor bunuri în procesul investigației penale în care acesta este vizat. Precizăm că aducerea la cunoștință a hotărârilor de aplicare a sechestrului reprezintă o acțiune procesuală obligatorie prevăzută de Codul de procedură penală. Cu detalii la acest subiect, Procuratura Anticorupție va reveni dupa terminarea acțiunii procesuale date”, ne-a spus Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al instituției.

Înainte să se prezinte la Procuratură, însă, fostul șef de stat a scris o postare la acest subiect pe Facebook. Acesta spune că ar fi fost puse sechestre inclusiv pe bunuri ale rudelor sale. 

„Procurorii aserviți politic au înțeles că dacă dosarul intentat împotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de făcut jocuri și gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este să fie pus sechestru pe un șir de bunuri de-ale mele și ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am în proprietate, fie sunt în gaj în bănci (adică îngheață și imobilizează toate bunurile rudelor mele dobândite corect și licit, până la decizia finală a instanței de judecată care poate dura câțiva ani). Scopul puterii și al echipei de procurori subordonați politic este evident – să prelungească telenovela dosarului Dodon, ca lumea să aibă ce discuta și să dea uitării pentru câteva zile sărăcia și haosul din țară”, a scris Dodon. 

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins în dimineața de 24 mai cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

Miercuri, 25 mai, procurorii anticorupție au solicitat 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon.

Ulterior, la data de 21 iunie, Igor Dodon a primit încă 30 de zile în arest la domiciliu

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării