main logo
1473

Ceban, în apărarea lui Dodon: O nouă sărbătoare artificială

Primarul Ion Ceban vine în apărarea fostului președinte Igor Dodon și spune că evenimentele de astăzi sunt doar o "sărbătoare" pentru a distrage atenția oamenilor de la problemele reale cu care se confruntă țara noastră.

Ceban, în apărarea lui Dodon: O nouă sărbătoare artificialăColaj: știri.md

Pe pagina sa de Facebook, edilul scrie că guvernarea a mai aruncat "o fumigenă pentru a se delecta cum oamenii reacționează la o acțiune sau alta de PR", transmite Știri.md.

"Sunt aproape doi ani de la alegerile prezidențiale și aproape un an de la cele parlamentare. Acum se pot din nou relaxa pe o perioadă de timp și să nu producă nimic, deoarece au mai aruncat o fumigenă în spațiul public pentru a se delecta cum oamenii reacționează la o acțiune sau alta de PR pentru propriul orgoliu. 

Deoarece nu au realizat nimic din cele promise anterior cu privire la întoarcerea miliardului, lupta cu corupția, reforma justiției și promisiunea unui trai mai bun pentru oamenii care au așteptat schimbări prin realizarea proiectelor și descentralizarea Administrațiilor Publice Locale, ei acționează ca pe scena mare și regizează fiecare etapă pentru a-și spăla propria imagine. Au toată puterea în stat, așa cum nimeni nu a mai avut, și nu pot produce nimic pentru oameni decât show-uri și sărăcie. 

Ce de fapt au produs ei în timp este preluarea schemelor, răfuiala politică, scumpirea vieții oamenilor, punerea în funcții-cheie ale statului a tot felul de persoane loiale sau apropiate, verișori și verișoare incompetente fără concursuri publice, încheierea contractelor cu titlu secret în folosul lor și nu al oamenilor.

Perchezițiile și reținerea de azi a fostului șef de stat pot doar să îngrijoreze oamenii, deoarece cu certitudine urmează noi scumpiri sau decizii distrugătoare, despre care ei cunosc și prin astfel de acțiuni vor să aplaneze nemulțumirea oamenilor. 

Urmează și sacrificări în „clanurile” interne ale guvernării, acum se caută „țapii ispășitori” pentru a spăla „rochița”, iar informațiile deja încep să apară public", a scris Ion Ceban.

De asemenea, primarul consideră că aceste acțiuni au scopul de a acoperi gafele și incompetența celor de la guvernare.

Amintim că, în această dimineață, 24 mai, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții acasă la Igor Dodon, care este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Citește și: Batrîncea, despre perchezițiile de la Dodon: Show de doi bani

Citește și: Percheziții la Igor Dodon: Declarațiile avocatului și ale procurorului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării