main logo
2687

Ce spune Chicu despre retragerea cetățeniei române: Show politic

„Niște elemente de show politic”, astfel a comentat premierul de la Chișinău plângerea depusă pe numele său la Autoritatea Națională pentru Cetățenie pentru retragerea cetățeniei române.

Ce spune Chicu despre retragerea cetățeniei române: Show politicFoto: știri.md

Potrivit infoprut.ro, întrebat ce părere are despre faptul că deputatul Constantin Codreanu a depus o plângere pe numele său pentru retragerea cetățeniei române după atacul său la adresa României, premierul de la Chișinău a răspuns simplu: „Cum îl cheamă?!”, transmite Știri.md

„Eu ce trebuie să comentez aici? Știu că cineva s-a adresat la biserică să mă excomunice și tot așa mai departe. Acestea sunt elemente de show politic. Sunt mulți din ăștia, ce să-i fac, nu pot să-i comentez pe fiecare”, a punctat premierul.

Cât despre postarea care a generat revolta opiniei publice, Ion Chicu a menționat că își asumă tot ceea ce scrie pe Facebook, dar a precizat că „Doamne ferește, nu a fost atac la adresa României și a poporului român”. „Este constatarea faptului că unii domni din Parlamentul European cred că R. Moldova este o regiune unde poți să faci ce dorești, să faci  imixtiune directă în treburile interne, fapt pe care eu ca cetățean și ca prim-ministru al R. Moldova nu-l voi tolera niciodată”, a declarat sursa. 

Amintim că, vineri 22 mai 2020, premierul Ion Chicu a atacat dur România, în contextul unor declarații ale europarlamentarului Siegfried Mureșan despre gestionarea defectuoasă a crizei COVID-19 și eșuarea implementării reformelor.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a calificat declarațiile lui Ion Chicu drept inacceptabile, inadecvate și lipsite de respect. După care, deputatul Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie pentru retragerea cetățeniei române a prim-ministrului Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării