main logo
1194

Un deputat român cere să fie retrasă cetățenia română a lui Chicu

Deputatul român Constantin Codreanu, din Partidul Mișcarea Populară, președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a depus luni o plângere la Autoritatea Naționale pentru Cetățenie.

Un deputat român cere să fie retrasă cetățenia română a lui Chicu

El a cerut să-i retragă cetățenia română premierului R. Moldova, Ion Chicu, în legătură cu afirmațiile „denigratoare” făcute la adresa României, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

„Ca cetățean român și ca parlamentar al României le solicit autorităților abilitate să îi retragă cetățenia română lui Ion Chicu în conformitate cu articolul 25 al Legii 21/1991 a cetățeniei române, alin. 1., lit. a: "cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României".

Declarația războinică a premierului este echivalentul unei fapte ce lezează prestigiul României”, a scris deputtaul român pe pagina sa de Facebook.

Plângerea deputatului român se referă la recentele declarații ale lui Chicu că românii cu funcții în structurile Uniunii Europene nu ar trebui să dea lecții R. Moldova nici despre lupta cu corupția, nici despre cea cu COVID-19, întrucât România este cea mai coruptă țară din Europa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării