main logo
2521

Candidatul BECS, Alexandr Nesterovschi: Boicotez alegerile de la Bălți

Candidatul BECS pentru Primăria Bălți, Alexandr Nesterovschi, anunță că boicotează alegerile din Bălți. Candidatul menționează că "onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri".

Candidatul BECS, Alexandr Nesterovschi: Boicotez alegerile de la BălțiColaj: știri.md

Despre asta politicianul a anunțat pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru Primăria Bălți. 

M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. 

Declarăm boicot al abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, Guvernului și CEC.

Din păcate, Guvernul de la Chișinău a decis să-și bată joc de bălțeni. Locuitorii capitalei de nord nu au trecut niciodată printr-o asemenea dizgrație și umilință în istoria lor. 

Noi, cei din Bălți, vom da un răspuns ferm și dur autorităților moldovenești. Va veni și rândul acestor "oameni buni" de la putere, care, în esență, sunt niște ticăloși ordinari. Ei vor purta răspunderea penală pentru aceste nelegiuiri și umiliri ale locuitorilor din Bălți", se arată în postarea lui Nesterovschi.

De asemenea, Nesterovschi spune că cere atât societății civile, cât și diplomațiilor străine să nu recunoască alegerile din Bălți.

Mai mult, acesta îl îndeamnă și pe candidatul independent, Nicolai Grigorișin, să părăsească cursa electorală.

Știri.md reamintește că Comisia Electorală Centrală a decis amânarea turului doi de scrutin de la Bălți. Decizia a fost luată imediat după ce Curtea de Apel Bălți a menținut decizia primei instanțe care a anulat înregistrarea Marinei Tauber în scrutin.

Decizia a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție, care ulterior a respins recursul candidatei Partidului „Șor” la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber.

Ieri, CEC a anunțat că lupta pentru Primăria Bălți urma să se dea între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul PAS, Boris Marcori. Tot în aceeași zi, PAS a anunțat că Marcoci renunță la cursa electorală.

Potrivit unui anunț de presă publicat pe site-ul Comisiei, al doilea tur al alegerilor de la Bălți ar putea fi desfășurat pe data de 19 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării