main logo
5183

Zelenski explică demisiile de la Kiev. Ce vrea să obțină președintele

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ucraina are „nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia, în contextul remanierilor ministeriale care au loc la Kiev.

Zelenski explică demisiile de la Kiev. Ce vrea să obțină președinteleFoto: Profimedia

Zelenski, însă, nu a comentat demisia șefului diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, până acum cel mai important nume vizat de remanierea guvernamentală, transmite Știri.md cu referire la ziar.md.

„Unii dintre ei sunt miniştri de cinci ani şi avem nevoie de o nouă energie”, a declarat miercuri Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul irlandez, Simon Harris.

Parlamentul ucrainean a anunţat miercuri că a acceptat demisia unui vicepremier, a ministrului pentru Industrii Strategice şi a altor doi colegi ai săi, relatează Reuters.

Sesiunea s-a încheiat înainte de a fi discutată demisia ministrului de Externe, Dmitro Kuleba.

AFP a relatat anterior că cel puțin șase responsabili politici ucraineni, printre care miniștri, şi-au prezentat marți demisia, iar un consilier prezidențial a fost demis înainte de anunțul unei remanieri majore a Guvernului după doi ani și jumătate de război cu Rusia.

Mai mulți miniștri şi-au prezentat deja demisiile marți seară, în special cei ai Industriei Strategice, Oleksandr Kamişin - responsabil pentru producția de armament, Justiției, Denis Maliuska, şi Mediului, Ruslan Strileţ.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării