main logo
5710

Dmitro Kuleba a demisionat: Kievul pregătește o remaniere

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, și-a depus demisia, a anunțat astăzi președintele Parlamentului din țara vecină. Mai mult de jumătate din Cabinetul de miniștri al Ucrainei va fi înlocuit. Se așteaptă ca demisiile să aibă loc miercuri, iar numirile sunt programate pentru joi.

Dmitro Kuleba a demisionat: Kievul pregătește o remaniereFoto: moldova1.md

David Arakhamia, șeful fracțiunii parlamentare Slujitorul Poporului, a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram, relatează Ukrinform. El a adăugat că „lista finală va fi aprobată la ședința fracțiunii de astăzi”, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

După cum a raportat Ukrinform, Rada Supremă a Ucrainei a primit scrisori de demisie de la ministrul Industriilor Strategice, Oleksandr Kamyshyn, ministrul Justiției, Denys Maliuska, ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Strileț, și șeful Fondului Proprietății de Stat, Vitaliy Koval.

În cadrul unei conferințe de presă din 27 august, președintele Vladimir Zelenski a declarat că problema ministerelor din Ucraina conduse de miniștri interimari va fi soluționată în viitorul apropiat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării