main logo
1447

Demisii la Kiev: Circa 50% din Cabinetul de miniștri va fi înlocuit

Mai mult de jumătate din Cabinetul de miniștri al Ucrainei va fi înlocuit. Se așteaptă ca demisiile să aibă loc miercuri, iar numirile sunt programate pentru joi. David Arakhamia, șeful fracțiunii parlamentare Slujitorul Poporului, a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram, relatează Ukrinform.

Demisii la Kiev: Circa 50% din Cabinetul de miniștri va fi înlocuitImagine simbol

„Așa cum am promis, o remaniere guvernamentală majoră este așteptată în această săptămână. Mai mult de 50% din personalul Cabinetului de miniștri va fi schimbat. Mâine vom avea o zi de demisii, iar poimâine - o zi de numiri”, a scris Arakhamia, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

El a adăugat că „lista finală va fi aprobată la ședința fracțiunii din 4 septembrie”.

După cum a raportat Ukrinform, Rada Supremă a Ucrainei a primit scrisori de demisie de la ministrul Industriilor Strategice, Oleksandr Kamyshyn, ministrul Justiției, Denys Maliuska, ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Strileț, și șeful Fondului Proprietății de Stat, Vitaliy Koval.

În cadrul unei conferințe de presă din 27 august, președintele Vladimir Zelenski a declarat că problema ministerelor din Ucraina conduse de miniștri interimari va fi soluționată în viitorul apropiat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării