main logo
2086

Putin a aflat despre moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia

Vladimir Putin a fost informat despre arestarea Carinei Turcan, suspectată de spionaj. Despre acest lucru a anunţat chiar purtătotul său de cuvânt Dmitri Peskov.

Putin a aflat despre moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia

Dmitri Peskov a reamintit, de asemenea, că Kremlinul nu realizează acțiuni de investigație, transmite Ştiri.md cu referire la Lenta.ru.

„În ceea ce privește contra-spionajul, doar ştiţi, există FSB care îndeplinește aceste funcții, și alte servicii și agenții speciale care își îndeplinesc îndatoririle pentru a stopa acțiunile care aduc daune intereselor țării noastre", a declarat Peskov.

Totodată, la 22 iunie curent, cunoscutul politolog rus Stanislav Belkovski a declarat că arestarea Carinei Ţurcan, top-manager la Inter RAO EES, cel mai mare producător de energie electrică din Rusia, ar avea legătură nu cu activităţi de spionaj în favoarea României, aşa cum a încercat să acrediteze Moscova, ci interesele de afaceri ale şefului companiei Rosnefti, Igor Secin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Carina Țurcan a fost arestată la Moscova la 15 iunie, sub suspiciunea de spionaj în favoare României, însă informaţia a devenit cunoscută abia la 19 iunie. Aceasta activa în conducerea holdingului energetic Inter RAO și este învinuită că a transmis informații despre proiectele energetice mari ale Rusiei, în afara țării și anume Serviciului de Informații al României, care ar colabora cu CIA.

Țurcan ar fi depus mărturii despre încă trei funcționari din cadrul Ministerului Energeticii de la Moscova.

Țurcan a deținut și cetățenia Moldovei, la care a renunțat în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării