main logo
1205

Pretinsa spioană arestată la Moscova a renunțat la cetățenia R. Moldova

Noi detalii apar în presa rusă despre Carina Țurcan, moldoveanca arestată la Moscova sub suspiciunea de spionaj în favoarea serviciilor secrete române. În 2016, aceasta ar fi renunțat la cetățenia Republicii Moldova.

Pretinsa spioană arestată la Moscova a renunțat la cetățenia R. Moldova

Fostul soț al Carinei Țurcan, de care a divorțat în 2002, a calificat arestarea acesteia drept o confuzie, transmite Ştiri.md cu referire la CrimeMoldova.

Membra conducerii companiei Inter RAO a renunțat la cetățenia RM în 21 iunie, 2016, împreună cu fiul său, lucru confirmat și de un Decret semnat de fostul președinte, Nicolae Timofti.

Снимок.PNG

Acest aspect ar putea schimba calificarea învinuirilor care i se aduc din spionaj, așa cum se vehiculează, în trădare de patrie, deoarece Țurcan deține cetățenia Rusiei.

Carina Țurcan a fost plasată în arest până la 13 august. La 28 iunie, magistrații vor examina apelul avocaților acesteia împotriva deciziei de a o plasa în arest. Apărătorii au declarat că femeia nu este vinovată.

Și fostul soț al femeii de afaceri s-a arătat surprins de cele întâmplate. Alexandru Țurcan a declarat pentrupresa rusă că arestul fostei soții este o mare confuzie, numind-o pe Carina „un om minunat și un jurist excelent.”

Cei doi au fost căsătoriți până în 2002, iar Carina Țurcan a activat în cadrul biroului de avocați condus de ambii.

Carina Țurcan are 43 de ani și activează în conducerea Inter RAO din 2012, deținând peste 36 de milioane de acțiuni în cadrul companiei sau 0,0354% din capitalul social. În cadrul companiei energetice ruse, moldoveanca administra blocul de tranzacționare, fiind responsabilă de exportul și importul de energie electrică. De asemenea, Țurcan gestiona afacerile Inter RAO în Moldova, și anume Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, Transnistria și furnizarea energiei electrice de la centrală în Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării