main logo
5430

Prigojin acceptă ca mercenarii din Bahmut să fie înlocuiți de cecenii lui Kadîrov

Şeful Grupului Wagner Evgheni Prigojin a acceptat sâmbătă oferta liderului cecen Ramzan Kadîrov ca începând de miercuri poziţiile deţinute de mercenarii săi în Bahmut să fie cedate luptătorilor ceceni şi a dat asigurări că negociază deja acest transfer.

Prigojin acceptă ca mercenarii din Bahmut să fie înlocuiți de ceceni

"Sunt deja în legătură cu reprezentanţii voștri pentru ca, la ora locală 00:00, pe 10 mai, exact în momentul în care, conform calculelor noastre, ne vom epuiza complet potenţialul de luptă, camarazii (ceceni) să ne înlocuiască şi să continue asaltul asupra Bahmutului", a transmis Prigojin pe canalul său Telegram, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Şeful companiei de mercenari Wagner a adăugat că mai sunt "ceva mai mult de doi kilometri pătraţi de cucerit" în Bahmut, care vor fi "fără îndoială capturaţi de forţele din Ahmat", cu referire la trupele lui Kadîrov.

Prigojin şi-a exprimat totodată încrederea că trupele cecene pot obţine resursele necesare de la Ministerul Apărării pentru a cuceri oraşul, spre deosebire de mercenarii săi, care suferă de lipsă de muniţie, după cum acuză şeful grupării paramilitare.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a declarat vineri dispus să-şi trimită unităţile speciale pentru a-i înlocui pe mercenarii din grupul Wagner în orașul ucrainean Bahmut, după ce şeful grupului paramilitar, Evgheni Prigojin, a anunţat că se va retrage din cauza lipsei de muniţie. 

"Dacă fratele mai mare Prigojin şi Wagner pleacă, atunci Statul Major pierde o unitate cu experienţă, dar în locul lor vor veni fratele mai mic Kadîrov şi (unitatea specială) Ahmat", a scris liderul cecen pe canalul său Telegram.

Vineri, Evgheni Prigojin a anunțat că trupele sale se vor retrage din Bahmut, pe 10 mai, într-un mesaj plin de înjurături în care acesta își arăta furia față de ministrul Apărării și șeful Statului Major din Rusia că nu furnizează suficiente muniții luptătorilor săi. 

"Avem un deficit de 70 la sută în privința muniției. Șoigu! Gherasimov! Unde ... este munția. Uitați-vă la ei, ticăloșilor", a țipat Prigojin în fața camerei. "Aceștia sunt băieții Wagner care au murit astăzi. Sângele este încă proaspăt", a spus șeful mercenarilor arătând cadavrele din jurul său. "Au venit aici ca voluntari pentru ca voi să vă îngrășați în birourile voastre", a mai spus el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării