main logo
6239

Kadîrov, dispus să-şi trimită unităţile speciale pentru a înlocui mercenarii Wagner la Bahmut

Ramzan Kadîrov a anunțat, vineri, că este dispus să-şi trimită unităţile speciale pentru a-i înlocui pe mercenarii Wagner în bastionul ucrainean Bahmut, după ce şeful grupului paramilitar, Evgheni Prigojin, a anunţat că se va retrage imediat.

Kadîrov, dispus să-şi trimită unităţile speciale în Bahmut

"Dacă fratele mai mare Prigojin şi Wagner pleacă, atunci Statul Major pierde o unitate cu experienţă, dar în locul lor vor veni fratele mai mic Kadîrov şi (unitatea specială) Ahmat", a scris, pe canalul său Telegram, liderul cecen, transmite Știri.md cu referire la știrileprotv.ro.

Kadîrov a subliniat că deplasarea "este o chestiune de câteva ore" şi că soldaţii săi "sunt deja pregătiţi să avanseze şi să cucerească oraşul", informează EFE.

Totuşi, Kadîrov şi-a nuanţat declaraţiile şi şi-a exprimat speranţa că va beneficia de fermitatea înaltului comandament şi a soldaţilor ruşi atunci când vine vorba de a respecta ordinele comandantului suprem al Forţelor Armate, Vladimir Putin, după ce Prigojin a denunţat lipsa de sprijin din partea Moscovei.

Kadîrov a amintit că unităţile cecene au luptat deja alături de ''wagneriţi'' în locuri precum Popasna, Severodoneţk şi Lisiceansk, oraşe din regiunea Lugansk.

"Împreună ne îndeplinim datoria sfântă în faţa patriei fără diviziuni după etnie sau credinţă. Interesele statului trebuie să fie pe primul loc", a spus Kadîrov.

Liderul cecen a criticat faptul că Ministerul Apărării rus nu a comentat şi nici nu a dorit să se întâlnească cu Prigojin, pe care Kadîrov l-a lăudat pentru "contribuţia sa nepreţuită" la eliberarea Donbasului.

Grupul Wagner a anunţat, vineri, că îşi va retrage mercenarii din Bahmut la 10 mai, pe fondul unui război deschis cu Ministerul Apărării rus din cauza penuriei de muniţie.

"Retrag unităţile Wagner din Bahmut pentru că, în lipsa muniţiei, sunt condamnate la o moarte fără sens", a transmis Prigojin, într-o declaraţie adresată, printre alţii, liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, şi poporului rus.

Bahmut, care este din august 2022 scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, este în prezent principalul obiectiv al campaniei militare ruse din Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării