main logo
1028

O colegă a dădacei care a ucis fetița unor moldoveni stabiliți în Israel, trimisă în judecată

După ce vara trecută dădaca care a ucis fetița unor moldoveni stabiliți în Israel, a fost condamnată la 17 ani de închisoare, o altă angajată a aceleiași grădinițe a fost deferită justiției.

O colegă a dădacei care a ucis-o pe Yasemin, trimisă în judecată

Elena Strabinskaia este acuzată de violență asupra copiilor, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit materialelor cauzei penale, femeia, în vârstă de 35 de ani, ar fi umilit sistematic mai mulți copiii de la grădinița „Mașa și Ursul”, acolo unde în mai 2018, Iasmina Vinta, fiica de numai un an a unui cuplu de moldoveni care locuiesc în Israel, a fost ucisă de o dădacă – Ina Skibenko, de origine ucraineană.

Strabinskaia ar fi avut un comportament extrem de violent față de micuți, pe care îi împingea frecvent, le punea perne peste față sau plapumă peste cap, pentru ca aceștia să se sufoce.

Femeia ar fi avut un asemenea comportament în raport cu cel puțin cinci copilași. Potrivit responsabililor de la Procuratură, Strabinskaia a lucrat la grădinița „Mașa și Ursul” în perioada 2015 – 2018, în aceeași perioadă în care aici a activat și Skibenko, condamnată la 17 ani pentru uciderea Iasminei.

Cele două ar fi lucrat în aceeași grupă, având în grijă copii cuprinse între 3 luni și un an și jumătate.

Potrivit procurorilor, în unul dintre cazuri, Strabinskaia ar fi apucat cu putere un copil de mână și l-a aruncat pe pat. Minorul s-a ales cu traume, spun oamenii legii. Într-un alt caz, a împins violent un copil căruia îi dădea să mănânce, iar acesta a căzut la podea. De asemenea, aceasta ar fi folosit aceeași „practică” din cauză căreia a murit și Iasmina.

Amintim că Yasmin – fetița moldovenilor din Israel a fost găsită inconștientă pe 16 mai, la grădinița din orașul Petah Tikva. Deși a  fost chemată o ambulanță, medicii nu au mai putut salva copilul. Micuța nu avea semne de moarte violentă pe corp, așa că nimeni nici nu bănuia ce s-a întâmplat. Inițial, se presupunea ca fetița era bolnavă, fapt negat de părinții acesteia.

Ulterior, anchetatorii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere și au aflat cu exactitate ce s-a întâmplat în ziua în care micuța a murit.

În imagini, spune poliția, se vede cum dădaca, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, o trage de mână pe fetița de un an, apoi o aruncă pe o saltea așezată pe podea. După asta, acoperă copilul cu o plapumă, se culcă peste ea, ia telefonul mobil și începe să se uite în el. Când copila s-a mișcat, femeia a întors-o și s-a așezat din nou peste ea până când fetița nu s-a mai mișcat. Cel mai probabil, a murit asfixiată. Într-o intervenție televizată, mama micuței a spus că nu a privit înregistrarea video de pe camera ascunsă în grădiniță, pentru că nu a avut putere să o facă.

Magistrații au pronunțat sentința de condamnare a dădacei Inei Skibenko în iulie anul trecut. Femeia a fost condamnată la 17 ani de pușcărie, cu 10 ani mai puțin decât au cerut procurorii.

Vezi și:

Cazul Yasmin: Mărturii halucinante la judecată. Părinții au dat ochii cu dădaca

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării