main logo
2019

Cazul Yasmina: Mărturii halucinante la judecată. Părinții au dat ochii cu dădaca

Un scandal a izbucnit azi la ședința de judecată privind extinderea detenției pentru Inna Alidort, dădaca acuzată că a ucis-o pe micuța de un an și două luni, Yasmina Vintea, la o grădiniță din Petah Tikva, luna trecută.

Cazul Yasmina: Mărturii halucinante în cadrul ședinței de judecată

Mama micuței, Dorina Vintea i-a strigat în limba rusă: „Privește-mă în ochi” și a adăugat cu ochii în lacrimi: „Nu m-a privit în ochi”. Iar tatăl fetiței, Vladimir i-a strigat: „Aș vrea să mori în închisoare”, transmite presa din Israel.

În cadrul instanței au fost prezentate informații precum că între anii 2016-2018, inculpata a lucrat în calitate de dădacă la grădiniță din orașul Petah Tikva și a avut grijă de un grup de copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 18 luni. În diferite situații, în timpul muncii, inculpata a abuzat fizic sugarii, îi arunca în aer, îi lovea puternic de podea, îi târa cu forța, le punea plapume peste cap și pe corp, în timp ce micuților le era destul de greu să se miște și să respire, scrie Elena Robu pe blogul său.

În cazul uciderii micuței Yasmina Vintea, rechizitoriul afirmă că dădaca a ținut-o de braț, apoi a aruncat-o în aer. A pus-o ulterior pe saltea, lângă un alt copil. Apoi, a acoperit capul copiilor cu o pătură groasă, a fixat-o în jurul capurilor lor și s-a aplecat peste copii, fiind permanent ocupată cu telefonul său mobil.

Când bebelușii au început să se miște sub plapumă, inculpata a strâns și mai tare plapuma, așa încât orice încercare a copiilor de a se elibera de sub plapumă era în zadar. Dar dădaca nu s-a mulțumit cu atât, ea a înfășurat și a înfășurat plapuma în jurul gâturilor copiilor, fără a lăsa nici un spațiu de respirație și s-a așezat din nou pe bebelușii acoperiți cu plapuma, în timp ce își privea în permanență ecranul telefonului, fiind cu căștile în urechi.

După aproximativ zece minute în care dădaca era așezată peste bebelușii de sub pătură, inculpata s-a ridicat și a dezlegat plapuma din jurul capului și gâtului micuței Yasmina Vintea. Când inculpata și-a dat seama că copilul nu se mai mișca, i-a acoperit din nou capul cu plapuma și și-a reluat activitatea la telefonul mobil. Micuța Yasmina a rămas așa acoperită cu o plapumă pe corpul ei aproximativ o oră și cincizeci de minute, până când a fost găsită moartă de o altă dădacă.

Potrivit procuraturii, dădaca recurgea la astfel de abuzuri asupra bebelușilor ca fiind deja o rutină pentru ea. Deocamdată, nu a fost anunțat ce pedeapsă riscă Inna Alidort pentru toate aceste atrocități.

Părinții micuței Yasmina cer prejudiciu în valoare de 2,5 milioane de shekel, valuta Israelului, ceea ce ar echivala cu 625 de mii de euro.

Amintim că, o fetiță de un an și două luni, născută într-o familie de moldoveni, a murit la grădiniță după ce dădaca a izbit-o violent de salteaua de pe podea, iar apoi s-a culcat peste ea și un alt copil. Poliția bănuiește că micuța a murit asfixiată,

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării