main logo
27056

Atacul de la Moscova: Cum un adolescent a salvat 100 de persoane

Islam, în vârstă de 15 ani, este erou la Moscova după ce a salvat, vineri seară, peste o sută de oameni din infernul de la sala de spectacole Crocus City Hall.

Atacul de la Moscova: Cum un adolescent a salvat 100 de persoane

Tânărul de 15 ani lucra într-un vestiar când a început haosul. A observat imediat că un grup mare de oameni fugea spre o toaletă, dar știa că de acolo nu ar mai avea scăpare. I-a convins să-l urmeze și i-a condus spre complexul expozițional al mall-ului, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Ulterior, au trecut prin spațiul de birouri al clădirii, după care au ieșit în stradă. Tânărul a spus că a urmat cu strictețe instrucțiunile pe care le-au primit angajații în caz de urgență.

La scurt timp, rapperul rus Morgenshtern, aflata în exil, i-a trimis lui Islam un milion de ruble. Rapperul s-a bucurat pentru elev, spunând că „eroii trebuie cunoscuți personal”.

„Sunt sincer fericit. Cu ajutorul lui, viața mea va fi mai ușoară. Sunt foarte fericit că există oameni ca Alisher. Pur și simplu nu am cuvinte. Vreau să plâng”, a declarat Islam.

Amintim că mai multe persoane au fost ucise și rănite în incidentul armat care a avut loc pe 22 martie la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei.

În context, ex-președintele Igor Dodon și ex-premierul Ion Chicu au venit cu mesaje de condoleanțe după atacul armat de la Moscova.

Și Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă condamnă atacul terorist care a avut loc la Moscova și exprimă condoleanțe rudelor și prietenilor celor uciși și răniți.

Preşedintele rus Vladimir Putin este informat „constant” şi a fost informat „încă din primele minute” despre atacul sângeros de vineri seară de la o sală de concerte de la periferia Moscovei.

Iar Dmitri Medvedev amenință cu o răzbunare „prin teroare” după atacul armat din sala de concert de la Moscova. Fostul locțiitor al lui Putin spune că dacă atacul a fost comis de „teroriști ai Kievului, trebuie găsiți și distruși fără milă, inclusiv oficialii statului”.

Totodată, Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și-a exprimat condoleanțele față de victimele incidentului de la Crocus City Hall și a îndemnat ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției.

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării