main logo
28693

Atac terorist în Crocus City Hall din Moscova: Cel puțin 40 persoane, ucise

Mai multe persoane au fost ucise și rănite în incidentul armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS.

Atac terorist în Crocus City Hall din Moscova: Cel puțin 40 de deceseImagine simbol

23:30

Stat Islamic (ISIS) revendică responsabilitatea pentru atacul ucigaș de la Moscova - AFP

23:15

Parisul denunță „acte odioase”

Franța a condamnat „actele odioase” și a cerut să se facă tot posibilul pentru a scoate la lumină datele legate de atacul asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puțin 40 de morți.

„Imaginile care ne parvin de la Moscova sunt îngrozitoare”, a reacționat Ministerul francez de Externe într-un mesaj postat pe X. „Gândurile noastre sunt alături de răniți, familiile victimelor și ruși”

22:45

Autoritățile sanitare din regiunea Moscova au recomandat oamenilor să nu iasă afară din cauza pericolului de intoxicare în legătură cu incendiul de la Crocus City Hall.

22:18

Turcia condamnă atacul terorist comis la Moscova, potrivit unei surse diplomatice

Turcia a condamnat atacul armat care a avut loc vineri la centrul de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova, calificându-le drept un atac terorist, i-a transmis ministrul de externe Hakan Fidan omologului rus Serghei Lavrov într-o convorbire telefonică, a declarat o sursă diplomatică turcă, potrivit Reuters.

22:02

Presa rusă anunță că pompierii au reușit să stingă incendiul de la Crocus City Hall. Sky News spune însă că acoperișul sălii este în pericol să se prăbușească.

21:56

Putin primește actualizări periodice cu privire la atacul armat din Moscova - Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin primește actualizări periodice cu privire la atacul armat de la concertul de la Crocus City Hall din apropiere de Moscova, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

„Putin a dat toate instrucțiunile necesare în legătură cu incidentul”, a declarat Peskov, potrivit agențiilor de presă rusești.

21:46

Ministerul de Externe de la Moscova a calificat atac armat de la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei drept un atac terorist şi a îndemnat întreaga comunitate internațională să îl condamne.

21:33

Legiunea „Libertatea Rusiei” declară și ea că nu este implicată în atac

„Învinuim regimul terorist al lui Putin pentru tragedia de astăzi de la Moscova. Ne-am confruntat deja cu astfel de manifestări ale dictaturii Kremlinului încă din primele zile ale lui Putin la putere și nu suntem surprinși de o nouă provocare sângeroasă. Atacul terorist a fost pregătit. Acoperirea mediatică a acesteia - de asemenea. Subliniem faptul că Legiunea nu este în război cu rușii pașnici. Este o metodă a oamenilor de forță ai lui Putin, pe care nu o susținem și împotriva căreia luptăm”, a declarat Legiunea pe Telegram.

21:30

Rusia ceartă Casa Albă, care spusese că Ucraina nu pare implicată în atacul din Moscova: „Pe ce bază trag concluzii în mijlocul unei tragedii?”

21:29

„Ucraina nu este implicată în atacul terorist de la Crocus”, a scris pe Telegram consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak.

21:20

Potrivit datelor preliminare, 40 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite în urma atacului terorist din complexul Crocus, potrivit Biroului Central al FSB, citat de Tass. Serviciile speciale desfășoară operațiuni operative și de căutare.

20:35

Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall și că unele persoane au fost rănite, citează Reuters.

Imagini video publicate pe canalele de socializare rusești au arătat scene haotice, cu o mulțime mare de participanți la concert care încercau să fugă din sală, urmate de focuri de armă.

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 35 au fost rănite într-un schimb de focuri de armă la Crocus City Hall, relatează canalul Telegram Baza. 50 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, potrivit RIA.

Potrivit publicației ruse Meduza.io, care citează canalul de Telegram Baza, clădirea în care urma să aibă loc concertul, Crocus City Hall, este în flăcări și până la 100 de persoane ar putea fi prinse înăuntru.

Este posibil ca unele persoane să se fi refugiat în subsol, în timp ce altele să fie blocate la etajul patru, izolate de incendiu, iar unele persoane au urcat pe acoperiș, potrivit Reuters.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării