main logo
1824

Iurie Razlovan: Managementul S.A. Termoelectrica va fi reorganizat

Managementul S.A. Termoelectrica va fi restructurat pentru a optimiza cheltuielile ineficiente.

Iurie Razlovan: Managementul S.A. Termoelectrica va fi reorganizat

Noua organigramă a fost aprobată luni, 14 august, de consiliul societății, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Energiei, iar circa 20 de salariați din cadrul întreprinderii vor fi preavizate cu respectarea Codului Muncii, transmite Știri.md.

Potrivit directorul interimar al S.A. Termoelectrica, Iurie Razlovan, celor vizați de optimizare li se vor propune alte posturi din cele circa 160 vacante.

Astfel, după reorganizare va urma o analiză financiară detaliată, iar un grup de lucru în acest sens deja a fost creat.

De asemenea, directorul a declarat că din datele acumulate în cadrul anchetei interne urmare a scurgerii de păcură rezultă că în noiembrie anul trecut a avut loc un incident la CET Sursa 1, unde s-a scurs un amestec de păcură cu abur, nu este clar de ce consecințele nu au fost înlăturate imediat, conform instrucțiunilor în vigoare. Cel puțin trei persoane vor fi sancționate pentru nerespectarea prevederilor din fișa postului.

„Este vorba de o cantitate nesemnificativă de păcură cu abur care s-a scurs. În urma examinării actelor contabile nu s-au depistat nereguli referitoare la intrarea și consumarea păcurii achiziționate. Ce ține de calitate, toate certificatele corespund cerințelor din caietele de sarcină”, a declarat Iurie Razlovan.

Managerul Termoelectrica a adăugat că teritoriul gospodăriei de păcură este prevăzut de proiect anume pentru depozitarea unui asemenea combustibil, cu straturi de argilă nisipoasă impregnată cu bitum și foarte bine compactată, pentru a nu admite eventuale poluări a solului.

Știri.md amintește că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Iurie Rozlovan a declarat că cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica.

Citește și: Rozlovan: Cel puțin 20 de persoane de la Termoelectrica vor fi concediate

Scandalul păcurii: Termoelectrica a achitat o amendă de 20.000 de lei

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării