main logo
1615

Scandalul păcurii: Termoelectrica a achitat o amendă de 20.000 de lei

Scurgerea de păcură de la S.A. „Termoelectrica” a avut loc în noaptea de 7-8 noiembrie 2022. Ca urmare a unei fisuri la o conductă cu abur, s-a scurs o cantitate nesemnificativă de păcură.

Scandalul păcurii: Termoelectrica a achitat o amendă de 20.000 de lei

Imediat la fața locului s-a intervenit corespunzător, nu însă și după, când păcura urma să fie depozitată și predată. Ca rezultat, trei persoane cu funcții de răspundere urmează să fie sancționate. Întreprinderea a achitat o amendă de 20.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, directorul interimar al „Termoelectrica”, Iurie Razlovan, a declarat că, în cazul păcurii deversate în gospodăria de păcură a întreprinderii, Comisia de anchetă a prezentat concluziile. Conform anchetei de serviciu și din ce a văzut el, a fost o fisură la o conductă cu abur. S-a scurs o cantitate mică de păcură amestecată cu abur, fiind înregistrată o pierdere nesemnificativă tehnologică.

„Operatorii au acționat cum trebuie, dar ceea ce a urmat, cum s-a gestionat, de acolo și pornesc problemele. Păcura trebuia colectată, depozitată corespunzător, iar apoi predată unei întreprinderi care să gestioneze acest material – fie să o recicleze, fie să o folosească. Lucru care nu s-a întâmplat. Acum păcura este colectată în saci într-un depozit securizat. Urmează să fie identificat un agent economic care să o preia pentru utilizarea la drumuri, fie o fabrică de asfalt”, a notat directorul interimar al întreprinderii.

Cu referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind calitatea proastă a păcurii, Iurie Rozlovan a precizat că toată documentația arată că păcura procurată în ultimii doi ani este conformă. Potrivit lui, dacă s-au trucat documentele, deja trebuie să lucreze alte organe competente.

Știri.md amintește că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Iurie Razlovan a declarat că cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica.

Citește și: Razlovan: Cel puțin 20 de persoane de la Termoelectrica vor fi concediate

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării