main logo
927

Universitatea de Stat din Tiraspol solicită să nu fie dizolvată: Suntem aruncați la gunoi

Universitatea de Stat din Tiraspol a venit cu o reacție după anunțul Ministerului Educației privind noul său concept de reformare a învățământului superior.

Universitatea din Tiraspol, contra dizolvării: Suntem aruncați la gunoi

Într-o scrisoare expediată ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, instituția solicită să nu fie supusă procesului de reorganizare până la rezolvarea conflictului transnistrean, transmite Știri.md.

"Faptul că această absorbție se face pe ascuns, netransparent și fără a se discuta cu Colectivul Universității denotă că suntem neglijați și nu mai este nevoie de prima instituție de învățământ superior din țară. În anul 1992 eram un simbol național, porecliți de separatiști insula naționalismului, iar acum suntem aruncați la coșul de gunoi.

Ne asumăm dreptul de a apela la organismele internaționale pentru a ne apăra dreptul constituțional, statutul și integritatea instituțională", se arată în mesaj.

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățământului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și câteva institute de cercetări.

Universitatea Agrară și alte trei institute vor trece în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării