main logo
1294

Ministrul Educației: Nu vor rămâne patru universități, ci 11 din 16

Reforma prezentată ieri publicului larg în domeniul învățământului superior de către Ministerul Educației a fost tema discuțiilor cu ministrul Educației al Republicii Moldova, Anatolie Topală, în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

Ministrul Educației: Nu vor rămâne patru universități, ci 11 din 16Foto: moldpres.md

Potrivit oficialului din 16 universități vor rămâne 11 și nu 4 universități cum au prezentat unele surse mass-media, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Din aceste 16 instituții publice, conform propunerilor noastre, patru universități vor absorbi alte cinci universități, ca în final să rămână 11 universități. Nu putem spune că rămân prea multe sau prea puține.

În primul rând, vreau să menționez, că informația conform căreia vor rămâne patru universități nu este corectă.

Rămân 11 universități din 16. S-a creat probabil o confuzie deoarece noi am anunțat că sunt 4 universități care absorb alte 5 universități și 17 instituții de cercetare”, a specificat șeful de la educație.

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățământului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și câteva institute de cercetări.

Universitatea Agrară și alte trei institute vor trece în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării