1202
0
Un alt judecător vorbește despre alegerea președintelui CC
1202
0

După declarația judecătoarei de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova, despre faptul că alegerea președintelui Curții a fost făcută în urma unei înțelegeri în prealabil, colegul acesteia Nicolae Roșca spune că el, de asemenea, a avut o opinie separată.

Totuși, comparativ cu Liuba Șova, Nicoale Roșca afirmă că nu a fost abordat de nimeni în prealabil, care să încerce să-l influențeze, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Eu nu am fost personal telefonat de cineva ca să-mi ceară să votez într-un anumit fel, dar că a fost decis de mai înainte sau nu, eu pot doar să spun că mie nu mi-a plăcut soluția pe care a decis-o majoritatea Curții și eu am o altă opinie. Eu am înaintat un alt candidat și am votat pe alt candidat, și am motivat în fața colegilor de ce eu îl propun”, a spus Roșca.

Magistratul nu a spus pe cine a votat, dat fiind faptul că votul este secret, dar spune că el a propus-o pe Liuba Șovu în această funcție.

„Bănuiala mea este că ar fi putut să fi avut loc o discuție anterioară, deoarece foarte puțin s-a discutat”, a mai spus judecătorul Constituțional.

Magistratul declară că votului au fost supuse două candidaturi: cea a lui Vladimir Țurcan și cea a Liubei Șova. Potrivit lui, au mai fost propuneri, dar ceilalți judecători au refuzat să candideze.

Vezi și:

Liuba Șova, despre președintele CC: Decizia a fost luată dinainte


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter