843
0
Liuba Șova, despre președintele CC: Decizia a fost luată dinainte
843
0

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp.

Foto: captură video

Declarația magistratei a fost făcută la TV8, în buletinul de știri de la ora 19:00, transmite Știri.md.

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

Liuba Șova afirmă că a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcția de președinte al CCM, dar acesta și-a retras-o.

„El și-a retras-o și a spus că nu este gata. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan a înaintat candidatura mea, dar nu m-a votat (…). Presupun că persoana care m-a înaintat pe mine l-a votat pe domnul Țurcan”, a declarat Liuba Șova.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.


Citește și
article image
Accident grav în România: 14 moldoveni, transportați la...
0
702
article image
Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72...
0
2263
article image
Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air...
0
2264
article image
Tentativa de puci din iunie: Popșoi anunță cine vor fi...
0
205