913
0
Liuba Șova, despre președintele CC: Decizia a fost luată dinainte
913
0

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp.

Foto: captură video

Declarația magistratei a fost făcută la TV8, în buletinul de știri de la ora 19:00, transmite Știri.md.

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

Liuba Șova afirmă că a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcția de președinte al CCM, dar acesta și-a retras-o.

„El și-a retras-o și a spus că nu este gata. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan a înaintat candidatura mea, dar nu m-a votat (…). Presupun că persoana care m-a înaintat pe mine l-a votat pe domnul Țurcan”, a declarat Liuba Șova.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter