main logo
5002

Stare de urgență în țară: Ce caută moldovenii pe site-urile de anunțuri

Deși țara noastră se află în stare de urgență de aproape două luni, vânzările online nu au suferit modificări esențiale.

Stare de urgență în țară: Ce caută moldovenii pe site-urile de anunțuriColaj: știri.md

Din 17 martie, când în țară a fost instituită starea de urgență, și până în prezent, cel mai des căutat a fost cuvântul "măști".

Au fost înregistrate în jur de 50.000 de astfel de căutări, ceea ce reprezintă cu 200% mai mult decât de obicei.

În mod normal, măștile sunt căutate de 10 ori mai rar pe zi, decât în perioada pandemiei, în special în primele zile.

Știri.md a discutat cu Maria Leonova, managerul unui site popular de anunțuri din Moldova.

După ce la mare căutare au fost măștile, pe site-ul de anunțuri au revenit căutările sezoniere: automobile, anvelope, motociclete.

Totodată, dat fiind faptul că lumea stă acasă, la mare căutare sunt și consolele Xbox și Playstation, mașinile și device-uri electronice.

"Ce ține de vânzări, cred că nu e o noutate că acum sunt foarte populare produsele de igienă și protecție pe timp de pandemie, așa că vânzările acestora au crescut. Cât ne privește pe noi, ca și în cazul altor afaceri, nu e cea mai colorată perioadă, dar încercăm să facem pentru utilizatorii noștri cât mai multe lucruri bune pe site, pentru ca să ne adaptăm cu toții la starea de urgență", a declarat Maria Leonova.

Mai mult, în starea de urgență, site-ul de anunțuri a creat o subcategorie nouă privind ajutorul reciproc pe timp de pandemie, unde anunțurile sunt plasate gratuit.

"În categoria ”Imobiliare”, avem o opțiune nouă, adițională - ”dau în chirie gratuit pentru medici”. Astfel, lucrătorii medicali pot închiria temporar o locuință lângă spitalul unde muncesc. Din păcate, avem puține anunțuri de acest fel, dar, totuși, se găsesc altruiști care dau în chirie gratuit locuințe medicilor. Plasarea acestor anunțuri este, la fel, gratuită.

Pe pagina principală am creat și un bloc - ”Stai acasă!”. Inițial, postam acolo produse de protecție pe timp de pandemie. Ulterior, am decis să ajutăm și fermierii locali", a conchis managerul.

Știri.md amintește că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării