main logo
1309

Serviciile medicale, reluate treptat: Când puteți merge la stomatolog

Serviciile medicale sistate în perioada stării de urgență de sănătate publică vor fi reluate treptat.

Serviciile medicale, reluate treptat: Când puteți merge la stomatolog

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, la prima ședință a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, transmite Știri.md.

Potrivit ministrei Viorica Dumbrăveanu, prestarea serviciilor medicale va fi reluată treptat atât în cadrul instituțiilor medicale de asistența Medicală Primară (policlinici și centre ale medicilor de familie), cât și spitalicești.

"La prima etapă vor fi reluate serviciile chirurgicale de o zi, intervențiile chirurgicale la pacienții cu risc anestetic mic, serviciile de recuperare precoce pentru pacienții după AVC, infarct miocardic, traumatisme. Totodată, pentru asistența Medicală Primară o condiție esențială o reprezintă programările pentru a evita aglomerările. De asemenea, vor fi reluate examenele medicale cu scop profilactic în condiții de ambulator, activități de servicii diagnostice, de imunizare etc.", a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a menționat că de mâine, 16 mai, se reiau serviciile stomatologice.

Amintim că, până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 5.553 de cazuri de COVID-19.

Știri.md amintește că de mâine, 16 mai și până pe 30 iunie, în R. Moldova este declarată stare de urgență de sănătate publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării