main logo
2958

Sandu: Sprijinul pentru aderare, mai mare decât sprijinul pentru mine

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a respins ideea că organizarea în aceeași zi a referendumului pentru aderarea la UE și a alegerilor prezidențiale ar avantaja-o electoral, sugerând că întâietate va avea consultarea referitoare la UE, iar suprapunerea scrutinelor va aduce economii.

Sandu: Sprijinul pentru aderare, mai mare decât sprijinul pentru minePoză simbol

Șefa statului este de părere că sprijinul pentru integrarea europeană este mai mare decât sprijinul pentru ea sau oricare alt politician, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Astfel, Maia Sandu a explicat decizia Parlamentului de la Chișinău, în frunte cu Partidul PAS, privind comasarea celor două scrutine și prin rațiuni economice, spunând că se pot ține „cu resurse financiare mai puține”.

Președintele R. Moldova susține că autoritățile trebuie să demonstreze cetățenilor că cel mai important proiect al țării în prezent este proiectul de integrare europeană. 

Fiind întrebată ce se va întâmpla cu ideea europeană dacă PAS pierde următoarele alegeri și dacă există și alte formațiuni care pot prelua efortul integrării, Maia Sandu a spus că alegerile parlamentare din 2025 sunt „destul de departe”.

Totuși, șefa statului a dat asigurări că atâta timp cât majoritatea cetățenilor Moldovei vor sprijini ideea de integrare europeană, acest sprijin se va regăsi în partidele politice pentru care va vota cetățeanul Republicii Moldova.

Știri.md amintește că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o vizită în Timișoara în perioada 12-13 ianuarie, fiind invitată de primarul Dominic Fritz. În timpul vizitei, șefa statului urma să ridice premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării