main logo
729

Recean și Bolea vor discuta cu fermierii: Sperăm la un rezultat pozitiv

La Ministerul Agriculturii va avea loc astăzi o nouă întrevedere a ministrului de resort și a premierului Dorin Recean cu fermierii din țară. La ședință se va discuta despre alocarea suplimentară a 50 de milioane de lei din fondul de intervenție pentru producătorii de cereale din sudul țării și distribuirea motorinei din România.

Recean și Bolea vor discuta cu fermierii: Sperăm la un rezultat pozitiv

Între timp, Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat într-un comunicat locațiile unde agricultorii vor protesta, menționând că punctele de trecere a frontierei și drumurile nu vor fi blocate, transmite Știri.md.

Totodată, „Forța Fermierilor” speră ca negocierile de astăzi dintre protestatari și autorități să dea rezultate pozitive.

„Am fost informați că agricultorii nu vor bloca deocamdată punctele vamale și drumurile, întrucât azi urmează să fie continuate negocierile între protestatari și domnul prim-ministru. Fermierii speră la un rezultat pozitiv”, susțin agricultorii.

Precizăm că prim-ministrul Dorin Recean a declarat la PRO TV că Ministerul Agriculturii s-a adresat Ministerului Justiției cu solicitarea de a verifica cum poate fi publicată lista fermierilor care au beneficiat de subvenții. Oficialul a menționat că, anul acesta, la acordarea subvențiilor, una dintre condiții va fi ca fermierii să-și dea acordul pentru publicarea rapoartelor financiare.

„După noile criterii de subvenționare, atunci când cineva aplică va trebuie să semneze, pentru ca de azi înainte rapoartele financiare ale acestor companii să fie publicate, ca toți cetățenii să vadă pe cine subvenționăm. Eu sper că nu există o problemă, odată ce cetățenii finanțează din impozite această ramură, nu trebuie să existe impedimente ca cei care beneficiază de banul public să publice rapoarte financiare”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că, pe parcursul săptămânii trecute, mai mulți agricultori au protestat cerând o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, pentru a examina situația din agricultură.

Fermierii au protestat în mai multe regiuni ale țării și au blocat în repetate rânduri drumul spre vama Leușeni, restricționând și accesul unei ambulanțe

Astăzi, 20 februarie, agricultorii au revenit la proteste, după o pauză de câteva zile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării