main logo
2716

Recean: Guvernul urmărește cu atenție situația din sectorul agricol

„Înțelegem dificultățile cu care se confruntă mai mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare colectează și verifică informațiile în baza cererilor primite.”

Recean: Guvernul urmărește cu atenție situația din sectorul agricolColaj: Știri.md

Declarația aparține premierului Dorin Recean, care a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că autoritățile ajută agricultorii și implementează măsuri de sprijin pentru compensarea parțială a pierderilor. Prim-ministrul a subliniat că la rectificarea bugetară din luna iulie 2024, autoritățile au alocat 100 de milioane de lei suplimentar fondului de subvenționare, transmite Știri.md.

„Marți îi voi invita la discuții pe reprezentanții sectorului agricol. Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare - să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă conștientizând posibilitățile reale ale bugetului. Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare - una înțeleaptă - va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”, a scris Dorin Recean.

Amintim că, la data de 13 august, fermierii din sudul țării, afectați de secetă, prin intermediul Asociației „Forța Fermierilor”, au solicitat o întrevedere cu președintele țării, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, în decurs de zece zile, pentru a discuta despre necesitatea aplicării unui plan de acțiuni menit să salveze sectorul agricol.

Nu este pentru prima dată în acest an când „Forța Fermierilor” solicită stare de urgență în agricultură. O solicitare similară a fost făcută pe 19 iulie. Atunci, Asociația „Forța Fermierilor” a adresat o scrisoare publică către președinta țării, Maia Sandu, premierul Dorin Recean, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Parlament.

Anterior, premierul Dorin Recean a declarat că unii fermieri văd declararea stării de urgență ca pe o soluție pentru ei, în timp ce alții, din contra, spun că acest lucru i-ar afecta. Astfel, Guvernul va avea o abordare individuală pentru fiecare agricultor în efortul de a-i ajuta să depășească consecințele secetei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării