main logo
1380

Reacția Procuraturii Anticorupție după ce mama lui Dodon a fost huiduită

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu o reacție după ce ieri, 10 august, mama lui Igor Dodon a fost huiduită la intrarea în sala de audiență.

Reacția Procuraturii Anticorupție după ce mama lui Dodon a fost huiduităFoto: zdg.md

Procuratura menționează că nicio persoană citată nu trebuie să fie supusă la așa un tratament, transmite Știri.md.

"Procuratura Anticorupție informează opinia publică că, pe parcursul zilei de ieri 10 august 2022, mama fostului șef de stat, doamna Galina Dodon a fost citată de către procurori pentru a i se comunica raportul de expertiză judiciară, în condițiile prevăzute de art. 151 alin.(7) din Codul de procedură penală. 

Or, norma procesual penală indicată supra, stabilește expres obligativitatea procurorului de a comunica părților imediat, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare a raportului de expertiză, acțiuni care au fost respectate și în acest caz.

Aferent, incidentului care s-a produs la intrarea și în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție, declarăm că, Procuratura Anticorupție își manifestă dezacordul cu producerea acestui incident și susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament. Or, una din prioritățile în activitatea instituției ține de respectarea drepturilor și libertăților persoanei, precum și a demnității umane tuturor celor implicați în procesul penal. 

Totodată considerăm relevant de a menționa că Procuratura Anticorupție nu are competențe și posibilitate de a gestiona careva incidente de genul celor de ieri, având în vedere faptul că, Procuratura Anticorupție nu dispune de spații proprii, accesul și ieșirea din sediul instituției fiind reglementat de autoritatea care gestionează încăperea, reguli care nu prevăd modalități reale de a asigura confidențialitatea  identității persoanelor citate la Procuratura Anticorupție", precizează PA.

Reamintim că mama ex-președintelui Igor Dodon a fost citată la Procuratură miercuri, 10 august, pentru a i se aduce la cunoștință raportul de expertiză privind munițiile depistate în timpul perchezițiilor de la sfârșitul lunii mai în dosarul în care e vizat fiul ei.

Portalul Anticorupție scrie că Galina Dodon, din momentul când a coborât din mașină și până la intrarea în sala de audiență, a fost huiduită de un grup de femei care au învinuit-o de presupusele infracțiuni de corupție și delapidări comise de fiul ei. „În apărare i-au venit alte două femei care au spus că ea nu poartă nicio vină pentru faptele copiilor”, notează sursa citată. 

Citește și: Marian: Ce om trebuie să fie Dodon ca să-și implice mama în ilegalități?

Citește și: Sandu îi răspunde lui Dodon: Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ

Citește și: Dodon, către Sandu: De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie batjocorită?

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării