main logo
646

Reacția BNM la percheziții: Nu sunt bazate pe o decizie definitivă

Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu o reacție referitor la perchezițiile care au avut loc astăzi, 22 iunie, la biroul și domiciliul unui angajat al BNM, în dosarul „fraudei bancare”.

Reacția BNM la percheziții: Nu sunt bazate pe o decizie definitivăFoto: știri.md

„Acțiunile de astăzi ale procurorilor nu sunt bazate pe o decizie definitivă ce ar putea confirma că faptele invocate sunt veridice. Astfel, în lipsa unei decizii finale este prematur de a trage concluzii și de a neglija respectarea principiului prezumției nevinovăției”, a declarat BNM pentru bani.md, transmite Știri.md.

Astăzi, 22 iunie 2021, au avut loc percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al unui angajat al Băncii Naționale a Moldovei, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank. Urmare a perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, suporturi electronice și înscrisuri.

Figurantul a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului de serviciu în interesul unui grup criminal, iar acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare, cu implicarea acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării