main logo
5973

Protest la Ambasada Rusiei de la Chișinău: Un jurnalist a dat foc pașaportului rusesc

Jurnalistul Ivan Sveatcenco a dat foc pașaportului rusesc în direct la Moldova 1.

Protest la Ambasada Rusiei: Un jurnalist a dat foc pașaportului rusescFoto: captură video

Mai mulți oameni au protestat la sediul ambasadei Federației Ruse din Chișinău. Ei susțin că Navalnîi nu a murit din cauze naturale, odată cu decesul lui, se stinge și opoziția rusă, dar lupta trebuie continuată, transmite Știri.md cu referire la Moldova1.

„Am cetățenia rusă și, din păcate, nu pot renunța la ea. Vladimir Putin a inventat așa un decret, ca să renunți la cetățenie, trebuie să te afli pe teritoriul Rusiei. Nu vreau să am acest pașaport”, a spus jurnalistul Ivan Sveatcenko.

Mai mulți manifestanți au venit la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău cu pancarte și flori. Oamenii au aprins lumânări. Ei consideră că decesul lui Navalnîi este de fapt o crimă politică.

VOX: „Probabil că astăzi a murit opoziția în Rusia”. „Noi nu renunțăm. Lupta va continua și sper că după moartea lui Navalnîi se vor deștepta și cei care încă nu au făcut-o”. „Am un sentiment de respingere și, în genere, îl urăsc pe Putin, pentru că este un om oribil care a început războiul în Ucraina”. „În pofida morții principalului lider al opoziției din Rusia, încă mai sunt oameni care cred că schimbarea este posibilă”.

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a subliniat că moartea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare din zona Cercului Polar este o nouă tragedie care confirmă a câta oară că regimul de la Kremlin se teme de poporul său, se teme de democrație.

„În prezent, Rusia este o țară în care luptătorii pentru libertate nu mai ajung să trăiască în ea”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu a exprimat condoleanțe familiei lui Alexei Navalnîi.

Menționăm că politicianul Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets. Acest lucru este raportat de către Departamentul local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor.

Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării