main logo
29566

Presa rusă: Alexei Navalnîi a murit în pușcărie

Politicianul Alexei Navalnîi a murit în colonia penală nr. 3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets. Acest lucru este raportat de către Departamentul local al Serviciului Federal pentru Executarea Pedepselor.

Presa rusă: Alexei Navalnîi a murit în pușcărie

„În colonia penitenciară nr. 3, deținutul Navalnîi A.A., după o plimbare, s-a simțit rău, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au declarat decesul condamnatului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire”, scrie presa rusă, transmite Știri.md.

Potrivit sursei RT, cauza decesului lui Navalnîi a fost un tromboză de sânge.

De cealaltă parte, oamenii din echipa lui Navalîi nu confirmă încă moartea.

„Nu avem încă nicio confirmare în acest sens. Avocatul lui Alexei zboară spre Harp chiar acum. De îndată ce vom avea informații, vă vom informa despre ele”, se arată în mesajul oficial.

La 14 februarie, secretarul de presă al politicianului, Kira Yarmysh, a raportat că Navalnîi a fost trimis într-o celulă de izolare punitivă pentru a 27-a oară în timpul detenției sale.

Alexei Navalnîi avea 47 de ani.

Alexei Navalnîi a fost reținut în ianuarie 2021, când s-a întors în Rusia din Germania, unde urma un tratament după ce a fost otrăvit cu Novichok.

Instanța a înlocuit atunci sentința cu suspendare a politicianului cu una reală. 

În martie 2022, instanța l-a condamnat pe Navalnîi la nouă ani într-o colonie de regim general, acuzându-l de fraudă în colectarea de donații și de „sfidare” a instanței. În august 2023, el a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru organizarea unei „comunități extremiste”.

La început, politicianul se afla în IK-6 în regiunea Vladimir. La jumătatea lunii decembrie 2023, Navalnîi a fost transferat în colonia Polar Wolf din așezarea Harp, regiunea Yamalo-Nenets.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării