main logo
2543

Primul sunet la Grigoriopol: Mai mulți oficiali, alături de copii

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, ambasadorul României la Chișinău Cristian-Leon Țurcanu și deputatul Roman Roșca au fost în prima zi de școală, alături de copiii de la liceul teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, care activează la Doroțcaia. Ambasadorul și editura Litera a oferit o donație de carte pentru biblioteca instituției.

Primul sunet la Grigoriopol: Mai mulți oficiali, alături de copiiFoto: Jurnal.md

În acest sens, Cristian-Leon Țurcanu a menționat că a avut o dimineață plină de emoții în cadrul festivității de deschidere a anului școlar, la care a participat alături de Oleg Serebrian și deputatul Roman Roșca, transmite Știri.md, cu referire la jurnal.md. 

„Elevii plini de speranță pentru un viitor mai bun și în pace învață aici, pe malul stâng al Nistrului, în limba română și duc mai departe spiritul și tradițiile înaintașilor lor. Am fost încântat să le pot povesti despre șansele și oportunitățile pe care le aduce cunoașterea limbii române, despre posibilitățile de studiu și muncă în România și Uniunea Europeana”, a menționat ambasadorul.

De asemenea, acesta a felicitat conducerea liceului pentru reziliență, dar și pe părinții elevilor pentru dârzenie în condițiile dificile cauzate de relocarea liceului la Doroțcaia.

La rândul său, vicepremierul Oleg Serebrian le-a adresat un mesaj de felicitare elevilor, părinților acestora și corpului didactic, urându-le succes, abnegație și perseverență.

Oficialul a mulțumit pedagogilor și părinților pentru curajul, patriotismul și devotamentul față de cauza națională de care dau cu toții dovadă, în pofida problemelor cu care se confruntă în regiune.

Vicepremierul a dat asigurări că autoritățile Republicii Moldova mențin în centrul atenției problemele școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și depun eforturi pentru a crea condiții normale pentru activitatea acestora.

Știri.md amintește că 108 școli din Republica Moldova încep astăzi, 1 septembrie, noul an de studii. Celelalte 1.059 de instituții de învățământ din țară urmează să aibă prima lecție mâine, 2 septembrie, anunță ministerul Educației și Cercetării.

Foto: Jurnal.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării